מטופל הגיע לרופא משפחה כשהוא מתלונן על כאבי גב, חוסר תיאבון, דיכאון ועייפות קשה, משך תקופה.
הרופא שלח את המטופל לביתו עם משככי כאבים ומנוחה. כך הלוך וחזור מבלי לאבחן מקור כאבי הגב ומצבו הכללי, ללא תשאול המטופל איזה כאבי גב, לאן הם מקרינים, האם יש עוד תסמינים, ללא ביצוע בדיקות דם, ללא שליחתו לביצוע בדיקות מקיפות יותר.
כעבור כשנה, לאחר שהמשיך להתלונן ולא הרפה, נשלח לביצוע בדיקות דם, בדיקות מעמיקות, רופאים מומחים, בדיקת מח עצם, אולטרה סאונד ו- mri , ובסוף אכן התברר כי המטופל סובל ממחלת הסרטן- מיאלומה בדרגה 3. ברור לכל כי לו אובחנה המחלה בשלב מוקדם יותר- ניתן היה לטפל בה ולהאריך את חיי המטופל.
אין כל ספק כי הרשלנות הרפואית באיחור באבחון מתבטאת כאשר הרופא המטפל “מזלזל” בתלונות המטופל, אינו מאבחן את המחלה בזמן ולכך יכולה להיות משמעות הרת גורל.
איחור באבחון סרטן, יכול להיגרם כתוצאה מרשלנות הרופא המטפל, וחוסר תשומת הלב שלו לבדיקות הנדרשות. לבתי המשפט, מגיעים תביעות רבות לעניין זה וסכומי הפיצוי כנגד הרופא המטפל ו/או המוסד הרפואי, יכולים להיות גבוהים מאד, נוכח הנזק שנגרם למטופל, ההשלכות של האיחור באבחון, הסבל והכאב וקיצור תוחלת חיוו.
אבחון מחלה בשלב מוקדם יכול להציל חיי אדם, יכול למנוע טיפולים, הקרנות וכימותרפיה, יכול להשיב את חיי המטופל למסלולם התקין.
מנגד כאשר אדם מתלונן על כאבים והרופא מזלזל בתלונותיו, מתעלם מכאביו, משלח אותו לביתו עם משככי כאבים, על אף שמצבו אינו משתפר והוא חוזר ומתלונן. או כאשר יש בדיקות דם שמצביעות כי משהו אינו תקין, אך הרופא אינו מייחס חשיבות רבה לבדיקות- שם יכול להגרם לו נזק בתי הפיך.
רשלנות הרפואית באיחור באבחון סרטן
הרשלנות הרפואית באיחור באבחון סרטן יכולה לבוא לידי ביטוי בכמה מצבים כדוגמת: התעלמות בוטה מתלונות המטופל, טיפול תרופתי שגוי, פענוח בדיקות מוטעה, אי בדיקת רקע ומחלות תורשתיות במשפחה, אי אבחון המחלה בזמן, טעות באבחון המחלה, חוסר תשומת לב , או לחילופין מצב שבו אכן התגלתה המחלה בזמן, בוצע הטיפול הנכון , אך הרופא המטפל “העלים עין” מגרורות נוספות שנותרו אצל המטופל.
אם נגרם לכם נזק עקב אחור בגילוי מחלה, יש לפנות לעורך דין מומחה בתחום ולדאוג להגשת כתב תביעה בצירוף חוות דעת מומחה הקושרת בין רשלנות הרופא לנזק שנגרם.
לפרטים נוספים צרו איתי קשר: