אנו מבטחים את עצמנו בביטוח חיים שמא במקרה מוות טרם עת, קודם לגיל 65 (ברוב הפוליסות), תשלם חברת הביטוח, סכום כסף לידי מי שכתבנו כמוטבים בפוליסה.
כך גם בביטוח משכנתא – אנו מבטיחים את עצמנו כי חלילה במקרה מוות, התחייבויותינו לא יפלו על יקירנו, כך חברת הביטוח תאלץ לכסות בבנק את יתרת ההלוואה (משכנתא), במקום הנפטר. אציין כי הבנקים עומדים על רכישת ביטוח חיים בעת לקיחת הלוואה מסוג משכנתא, כך שברור שאם יש משכנתא יש ביטוח חיים במסגרת זו.
אוסיף, כי יורשים רבים הפונים לחברת הביטוח למימוש ביטוח החיים של יקיריהם, נתקלים, לא אחת, בדחיית תביעה, בסירוב להעברת תשלומים, מטיעונים שונים.
לדוגמה:
אי גילוי/הסתרת מידע – הנפטר, כך יטענו, לא גילה בעת עריכת חוזה הביטוח, כי הוא סובל ממחלה כלשהיא, ומטעם זה התביעה נדחית.
התיישנות – חברות הביטוח יכולות לדחות תביעה גם מהטעם של התיישנות- ולכן חשוב לציין כי תביעות ביטוח חיים מתיישנות בחלוף 3 שנים.
חשוב לדעת כי תגמולי ביטוח מכוח פוליסת ביטוח חיים, אינם נכללים בגדר “נכסי העיזבון” ומכאן אינם משולמים ליורשי המבוטח אלא לידי המוטבים כפי שנרשמו על ידו בעת עריכת הפוליסה.
טענות חברות הביטוח לדחיית התביעה אינן סוף דבר, פעמים רבות ניתן לקבל את המגיע על פי הפוליסה- על אף הדחייה.
במידה ותביעתכם לתגמולי ביטוח חיים / ביטוח משכנתא נדחתה, אל תרימו ידיים. פנו לעורך דין המתמחה בתביעות ביטוח חיים אשר יבדוק את הפוליסה ואת מכתב הדחייה וידע להתמודד עם טענות הדחייה.