ת”א 3019-09-13, שלום ירושלים.
במהלך תערוכה במרכז הקונגרסים בנייני האומה בירושלים, יצא התובע מאולם התצוגה לכיוון חדרי השירותים. כשלפתע החליק על מים. חזר לאולם התצוגה קיווה כי הכאב יחלוף. לאחר יומיים כשהכאב לא חלף פנה לטיפול רפואי, שם אובחן קרע בגיד הכתף.
לימים הגיש התובע תביעה נגד מרכז הקונגרסים וחב’ הביטוח הראל- בטענה כי הנתבעת אחראית לתאונה כמחזיקת השטח ומאחר שלא פיקחה כראוי על עבודת חברת הניקיון ששכרה. לטענתו, הניקיון בוצע ברשלנות ומבלי שהוצב שלט אזהרה מתאים. כעד לגרסתו הוא הביא עובר אורח שמצא אותו שכוב על הרצפה.
הנתבעת הכחישה וטענה כי אין מקום לתביעה. כי לא היה כלל מחדל ואם היה כזה, חברת הניקיון אחראית לו. עוד נטען כי הניקיון בוצע על פי הנהלים, תוך הצבת שלטי אזהרה ובפיקוח נציג מטעם מרכז הקונגרסים.
לעניין הנזק נקבעה לתובע נכות בשעור של 22% אורטופדית- פגיעה בכתף.
השופטת עינת אבמן-מולר, הטילה על הנתבעת את האחריות לתאונה. היא הבהירה כי מים על רצפה בזמן אירוע רב משתתפים אינם בגדר “סיכון סביר”. זוהי הפרה של חובת הזהירות המוטלת על מחזיק במקרקעין. כן קבעה השופטת כי אין להטיל על התובע “אשם תורם”, שכן בשונה מהולך רגל המהלך הרחובות העיר וחלה עליו חובה לראות היכן הוא דורך, מרכז הקונגרסים אמור להיות מקום סגור, מאורגן ונקי ממפגעים.
לבסוף פסקה לתובע פיצוי בסך של כ-264,000 ₪, מתוכם 100,000 ₪ בגין כאב וסבל, הפסדי שכר ועזרת הזולת.
לפרטים נוספים צרו איתי קשר: