פיגור שכלי, הפרעה קוגניטיבית הפוגעת ביכולת לבצע פעולות מהבסיסיות ביותר ועד למורכבות ביותר בתפקוד היומיומי. יכול להיות מולד, גנטי או עקב רשלנות רפואית.
זוהי רשלנות היכולה לבוא במהלך ההיריון או לחילופין במהלך הלידה.
- במהלך ההיריון – אישה בהריון, מגיעה לרופא המטפל, היינו הגניקולוג שלה בציפייה כי יכולה לסמוך עליו שיבצע את כל הבדיקות הדרושות לצורך היריון תקין. הורים לעתיד אינם מוכנים לקחת את הסיכון, וסומכים על המוסד הרפואי, או על הרופאים הפרטיים כי יקבלו את כל הטיפולים הנדרשים כדי שיגיעו לתאריך המיוחל עם תינוק בריא. רשלנות הרופא יכולה להיות עקב, אי ביצוע מעקב הריון, לא שלח לבדיקות המתאימות, התעלם מבדיקות רפואיות שכן עשה, נהג בצורה רשלנית.
- בזמן הלידה – לצורך טיפול נאות וראוי, על כל הצוות הרפואי כולל הרופא המטפל להיות בפיקוח מלא, מעקב מוניטור וכיו”ב לאבחונים ממצאים חריגים בזמן הלידה.
רופא אשר מחליט איך תערך הלידה, מעכב אותה מסיבה כלשהי, מזרז אותה, אינו עוקב אחרי התפתחות הלידה במוניטור לגילוי מצוקה עוברית, אינו מגלה ירידה בחמצן, אינו שם לב למתרחש ולעיתים מחליט באופן שגוי – זהו מצב היכול לגרום לתינוק להיוולד עם פיגור שכלי.
בנוסף כאשר ידוע כי העובר במצוקה – ונשלח רופא צעיר ולא מיומן ליילד את האישה – ונגרם נזק ליילוד- גם זו רשלנות. אילו רופא בכיר היה נוכח ומשגיח על פעולותיו של הרופא הלא מיומן, ניתן היה, ככל הנראה, למנוע את המצב העגום.
גם במהלך הבדיקות בהריון– יש וניתן לגלות מומים מולדים. ככל שהיה ניתן לאבחן מום – הרי זוהי רשלנות רפואית.
אם אתם חושדים כי נכותו של ילדכם הינה תוצאת רשלנות רפואית- אשמח לענות על כל שאלה! כדאי להתייעץ!